auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea

Alfa Romeo Giulia GTA la Goodwood Festival of Speed 2021

auto tivoli focsani vrancea
24 aug. 2021

Cea mai nouă ediție Goodwood Festival of Speed, celebrul eveniment dedicat sportului cu motor și culturii auto, a avut loc între 8 și 11 iulie. Alfa Romeo a ales acest eveniment internațional pentru prezentarea oficială a modelelor Giulia GTA și GTAm pentru piața din Marea Britanie, datorită tradiționalei urcări în coastă din cadrul evenimentului.

 

 

 

După ce evenimentul a fost amânat anul trecut ca urmare pandemiei globale, Goodwood Festival of Speed a revenit cu o gamă largă de participanți și un program plin de evenimente. Una dintre vedetele sale a fost Alfa Romeo, care a ales această oportunitate pentru prezentarea în Marea Britanie a celui mai puternic model pe care l-a produs vreodată marca, Giulia GTA / GTAm.

Goodwood – O scenă de clasă mondială pentru automobilism
Organizat pentru prima dată în 1993 și axat inițial pe mașini istorice, Goodwood Festival of Speed este un eveniment de neratat. De-a lungul anilor, a devenit un reper mondial pentru fanii culturii automotive. Deschis și pentru modele moderne încă din anul 2000, evenimentul include expoziții, evenimente și probe speciale. O gamă largă de modele participă la eveniment, de la modele istorice la monoposturi de Formula 1, de unde și decizia celor mai mulți constructori auto de a folosi evenimentul ca o scenă de lansare pentru cele mai noi modele: anul acesta, Alfa Romeo își prezint nouă său supercar: Gulia GTA/GTAm.

Giulia GTA/GTAm: vedetele urcării de dealul de la Goodwood
În fiecare an, sute de mașini participă la urcarea în viteză pe emblematicul deal de pe domeniul Goodwood, o pistă ascendentă de 1,86 km care urmează să fie asaltată de fanii care participă la eveniment. O primă ocazie adevărată pentru fanii mărcii Alfa Romeo din Marea Britanie de a vedea în persoană Giulia GTA / GTAm, exemplele capacității unice ale mărcii de a combina stilul și sportivitatea. O experiență de neuitat pentru orice fan al mărcii Biscione.

Giulia GTA: un simbol al mărcii sinonim cu performanța
Giulia GTA are în spate multă istorie, începând de la înaintașul său iconic din 1965, „Gran Turismo Alleggerita”, care a acumulat succese sportive în întreaga lume. Inspirat de unul dintre cele mai de succes modele din istoria de 111 ani a Alfa Romeo, noul Giulia GTA / GTAm este simbolul stilului, mecanicii și plăcerii de a conduce și va fi produs în doar 500 de unități numerotate, pentru a-i sublinia exclusivitatea. Propulsat de motorul Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo, upgradat la 540 CP, raportul său putere-greutate de 187 CP pe litru este cel mai bun din clasa sa. Prin utilizarea extensivă de materiale ultralejere, Giulia GTA / GTAm beneficiază de o reducere a greutății de până la 100 kg comparativ cu Giulia Quadrifoglio și de o accelerație de la 0 la 100 km/oră în doar 3,6 secunde. În plus, au fost dezvoltate și soluții tehnice specifice pentru alte aspecte, inclusiv aerodinamica, ținuta de drum și manevrabilitatea. Proiectul a folosit abilitățile sportive ale echipei Sauber Engineering și ale piloților din echipa de Formula 1, Antonio Giovinazzi și Kimi Räikkönen.

 

 

Sursa: Alfa Romeo Romania

parbrize focsani vrancea