auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea

Fabrica Stellantis din Tychy, Polonia – 2,5 milioane de Fiat 500

auto tivoli focsani vrancea
27 iun. 2021

Modelul 500 în Polonia a ajuns la 2,5 de milioane de mașini fabricate: o cifră record pentru un singur model produs la fabrica Stellantis din Tychy. Modelul record este o versiune Mild Hybrid: echipată cu un motor hibrid eficient, compact, ușor. În 2020, Fiat 500 Hybrid, împreună cu versiunile hibrid ale Panda și Ypsilon, au reprezentat în total 110.000 de unități vândute în Europa, preluând conducerea în rândul mașinilor de oraș hibride.

 

2,5 de milioane de modele 500 au fost produse acum la fabrica Stellantis din Tychy, Polonia. Modelul record, comandat de un client din Franța, este un 500 Hybrid echipat cu un motor hibrid ușor de 70 CP: un grup motor hibrid eficient, compact, ușor, care oferă o experiență de condus distractivă și confortabilă și reduce consumul și emisiile. Tehnologia hibridă ușoară – lansată în 2020 pe modelul 500 și Panda – a fost punctul de intrare al Fiat în lumea electrificării. Foarte repede a făcut din Fiat un punct de reper incontestabil în Europa pentru mobilitatea urbană electrificată, deschizând astfel calea tuturor către mașinile hibride. În 2020, 500 și Panda Hybrid, alături de Lancia Ypsilon, au totalizat 110.000 de unități vândute, cu o combinație de vânzări de peste 50% 500 și Panda. De la lansare până în prezent, cele trei modele au însumat peste 155.000 de unități vândute.

Rezultatul a 2,5 milioane de unități produse înseamnă că modelul 500 a doborât recordul fabricii poloneze pentru producția totală de vehicule cu un singur model, înaintea celei de-a doua generații Panda (2.168.000 de unități) și Fiat 126p (2.166.000). Produsă în Polonia din 2007, emblema Fiat a fost primită imediat– și continuă să fie primită – cu mare succes pe piețele internaționale, atât de mult încât a ajuns la clienți din peste 100 de țări din întreaga lume. Și, aproape 80% sunt vândute în afara Italiei, ceea ce îl face cea mai internațională mașină Fiat și Ambasador al Fabricat în Italia. Principalele piețe, în afară de Italia, sunt Regatul Unit, Franța, Germania, Spania, Belgia, Țările de Jos și țări îndepărtate cum ar fi Japonia. 500 a ajuns chiar pe piețe exotice cum ar fi Insulele Cayman, Curaçao, Saint Martin, Senegal și Ghana.

Fiat 500 a încheiat anul 2020 ca lider european în segmentul de mașini de oraș, cu o cotă de piață impresionantă de 17,7%, repetând astfel rezultatul obținut acum un an, după ce și-a mărit cota în segment cu 3 puncte procentuale. Aceste cifre record arată că modelul este în mod constant popular și apreciat de clienți. Este, de asemenea, una dintre cele mai premiate mașini din lume, dovadă fiind cele peste 60 de trofee internaționale acordate de la începerea producției. Printre acestea se numără prestigioasele „Mașina anului 2008”, „EuroCarBody 2007”, „Auto Europa 2008”, „Design Auto Mondial al Anului 2009”, „Golden Compass 2011” și „Cea mai frumoasă mașină din lume”.

De la debutul primei generații în 1957, peste 6,7 milioane 500 de unități au fost vândute în întreaga lume. Aceasta servește drept confirmare a măsurii în care emblema Fiat a devenit parte a imaginației colective a generațiilor de șoferi: de diferite vârste, gusturi și naționalități. Secretul succesului său mondial constă în evoluția sa continuă, rămânând în același timp fidel propriei sale identități. Succesul se datorează și numeroaselor serii speciale lansate în ultimii ani, care arată că Fiat 500 a fost întotdeauna un deschizător de drumuri, cu capacitatea de a se reinterpreta în parteneriat cu alte mărci emblematice – de la modă la navigație de lux, de la arte la lumea sporturilor – te bucuri de viață în versiuni cu adevărat unice și explorezi teritoriul neexplorat de o mașină de oraș. Aceste versiuni includ edițiile remarcabile Diesel, Gucci, GQ și Collezione, legate de lumea modei, extraordinarele Riva și Abarth Rivale, în lumea navigației de lux, modelele originale Anniversario și 560, pentru a sărbători mașina originală din 1957 și Oglinda 500 și cea de-a 120-a aniversare, în domeniul conectivității.

 

 

Sursa: Fiat Romania

parbrize focsani vrancea