auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea
auto tivoli focsani vrancea

Peugeot Sport celebreaza 40 ani de inovatie si succes

auto tivoli focsani vrancea
14 oct. 2021

PEUGEOT Sport sărbătorește cea de-a 40-a aniversare. Creat în Octombrie 1981 și denumit inițial Peugeot Talbot Sport, brandul PEUGEOT Sport participă cu succes de patru decenii la campionatele și competițiile motorsport de top din întreaga lume. În toată această perioadă, brandul franțuzesc s-a dovedit a fi o forță revoluționară în curse și raliuri, cu unele dintre cele mai emblematice mașini sport în mâinile unor piloți de excepție.

 

De la victoria obținută în cadrul primului eveniment cronometrat din lume, cursa Paris-Bordeaux-Paris din 1895, Marca a profitat de disciplina motorsportului pentru a-și promova inovațiile tehnologice. Anul 2021, cu programul Hypercar din cadrul Campionatului Mondial de Anduranță FIA și modelul PEUGEOT 9X8 prezentat de curând, reprezintă pentru marca PEUGEOT debutul celui de-al cincilea deceniu pe scena mondială, cu obiectivul de a adăuga un alt capitol glorios la aventura sportivă ce reflectă perfect setea de excelență și dorința de a stârni emoții comune.

Cifrele pot fi simbolice, însă faptele și acțiunile sunt foarte reale. De la crearea sa în octombrie 1981, PEUGEOT Sport a obținut o serie de victorii răsunătoare ce demonstrează calitatea proiectelor și strategia sportivă bine pusă la punct implementate de acest brand. Motorsportul este pentru industria auto un laborator tehnologic excepțional pentru accelerarea cercetării și a progresului”, este de părere Linda Jackson, Director General Marca PEUGEOT. Pentru Peugeot, motorsportul joacă un rol esențial în lansarea modelelor Mărcii și în organizarea planurilor privind mobilitatea de mâine. Pentru Peugeot Sport, aniversarea a 40 de ani reprezintă o lungă listă de victorii și titluri, dar și o adevărată sursă de mândrie. Această moștenire ne ghidează și, mai presus de toate, este un imbold pentru cuceririle ulterioare atât în prezent, cât și în viitor.”

Creat de Jean TODT, brandul Peugeot Talbot Sport devenit ulterior PEUGEOT Sport a produs numeroase automobile emblematice, precum memorabilele PEUGEOT 205 T16, 405 T16, 206 WRC, 306 Maxi, 905, urmate mai recent de PEUGEOT 908, 208 T16 Pikes Peak, 2008 DKR, 3008 DKR, 208 WRX și, acum, revoluționarul PEUGEOT 9X8. Pregătit să joace un rol esențial în strategia de electrificare a Mărcii, acesta din urmă reflectă colaborarea strânsă dintre Peugeot Sport și echipa de design a mărcii Peugeot.

În ultimii 40 de ani, bărbații și femeile din cadrul Peugeot Sport au răspuns cu succes la toate provocările unor evenimente legendare atât la nivel mondial, cât și național. Pasiunea și profesionalismul acestora sunt două valori fundamentale ce continuă să inspire echipa actuală.

Ultimele decenii evocă în mod inevitabil imagini ale brandului PEUGEOT Sport în drumul spre revendicarea de titluri la campionatele mondiale de raliuri sau Campionatul Mondial de Rallycross, pe pistele celebrului Raliu Dakar, în cadrul unor curse precum Cursa de 24 de ore de la Le Mans, cursa de la Pikes Peak sau cursele de pe diferite circuite din Franța sau alte țări, la care se adaugă cursele F1. Și lista poate continua …

În cei 40 de ani, echipa Peugeot Sport a obținut:

  • 5 titluri la constructori în Campionatul Mondial de Raliuri (1985, 1986, 2000, 2001, 2002),
  • 4 titluri la piloți în Campionatul Mondial de Raliuri (Timo SALONEN, Juha KANKKUNEN și Marcus GRÖNHOLM- de două ori),
  • 3 titluri la piloți și constructori în Intercontinental Rally Challenge (2007, 2008, 2009),
  • O lungă listă de titluri obținute la raliurile naționale,
  • 3 victorii în cadrul Cursei de 24 de ore de la Le Mans, în 1992 (cu Yannick DALMAS/Derek WARWICK/Mark BLUNDELL), în 1993 (cu Christophe BOUCHUT/Eric HELARY/Geoff BRABHAM) și în 2009 (cu Marc GENE/David BRABHAM/Alex WURZ),
  • 3 victorii înregistrate în cadrul celebrei curse Pikes Peak, în 1988 (cu Ari VATANEN), 1989 (Robby UNSER) și 2013 (Sebastien LOEB),
  • Titluri câștigate la Campionatul italian Superturismo, inclusiv titlul câștigat la German Super Tourenwagen Cup în 1997 cu Peugeot 406 (Laurent AÏELLO),
  • 7 victorii la Raliul Dakar, în 1987 (cu Ari VATANEN), în 1988 ( cu Juha KANKKUNEN), în 1989 și 1990 cu Ari VATANEN, în 2016 și 2017 cu Stéphane PETERHANSEL și în 2018 cu Carlos SAINZ),
  • 1 titlu la Campionatul Mondial de Rallycross (2015).

De-a lungul anilor, numeroșii piloți care au condus aceste mașini – dintre care multe au lăsat o amprentă de neșters asupra epocilor și disciplinelor lor  – s-au putut baza pe membrii echipelor PEUGEOT Sport care, împreună cu managerii ce au inițiat campaniile succesive ale brandului, au afișat cu mândrie valorile mărcii PEUGEOT. Setea de victorie a unor manageri din trecut, cum ar fi Jean TODT, Corrado PROVERA, Jean-Pierre NICOLAS, Bruno FAMIN a fost condusă în mod constant de hotărârea lor de a uni pe toată lumea, a inova, inspira și a merge mai departe.

Toate programele inițiate de PEUGEOT Sport au reflectat o viziune, o strategie tehnologică a constructorului auto francez în domenii ce variază de la siguranță și performanță, la noi surse de energie, eficiență și sisteme de asistență la condus. Motorsportul se află în ADN-ul mărcii Peugeot.

În prezent, electrificarea se află în centrul programului Hypercar aplicat de PEUGEOT Sport, cu PEUGEOT 9X8 ce participă la Campionatul FIA WEC și Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Pentru marca Peugeot, electrificarea se află printre provocările mobilității de mâine.

Luna aceasta, PEUGEOT Sport sărbătorește cea de-a 40-a aniversare. Deși o dată importantă în istoria brandului, este doar un pas dintr-un lung drum spre descoperiri, experiențe și aventuri unice.

 

 

DESPRE PEUGEOT

PEUGEOT îmbină standardele înalte, alura și emoția cu scopul de a fi o marcă generalistă de top la nivel mondial. Prezentă în aproape 160 de țări cu 10.000 de puncte de vânzare, marca a vândut aproximativ 1 200 000 de modele în 2020. În 2021, după aniversarea a 210 ani de existență, PEUGEOT inaugurează o nouă identitate de marcă, cu un nou logo ce afirmă personalitatea și atemporalitatea mărcii. Pe lângă gama completă de vehicule comerciale și de pasageri electrificate, PEUGEOT a dezvoltat un nou concept de Neo Performanță. Modelul 508 PEUGEOT Sport Engineered este primul din această nouă gamă de automobile eficiente și performante.

 

 

Sursa: Peugeot Romania

 

parbrize focsani vrancea